InfiJectie van 5.000 euro voor de VOC!

Stefan en Frances worden in februari 2015 ouders van Elya, geboren na een zwangerschap van nét geen 32 weken. Wat volgt is de welbekende rollercoaster en ze werden heen en weer geslingerd tussen spanning en blijdschap, zorgen en berusting. In deze periode hebben ze veel steun gehad aan de verpleging en de artsen, maar ook aan zaken die door de VOC mogelijk zijn gemaakt.

Neus voor NEC

Necrotiserende enterocolitis (NEC) is een levensbedreigende darmontsteking die in Nederland jaarlijks ongeveer 100 baby’s treft. Het is doodsoorzaak nummer één bij deze kwetsbare groep. Bijna één op de drie kinderen met NEC overlijdt, vaak al binnen 24 uur. Nog eens de helft kampt met gevolgen op de lange termijn, zoals een ontwikkelingsachterstand, kortedarmsyndroom en langdurige voeding via een infuus met een risico op bloedvergiftiging en leverfalen.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0