5 vragen aan een vrijwilliger: Wimar Bolhuis.

Avatar

Wil je je even voorstellen?

Mijn naam is Wimar (33 jaar) en ik woon met mijn vriendin Karin en ons dochtertje Lize in Den Haag. Ik werk bij de afdeling economie van de Universiteit Leiden. De universiteit wil de komende jaren het onderwijs en het onderzoek op het gebied van economie van de publieke sector aan de campus Den Haag gaan uitbreiden. Daar help ik graag aan mee. Ik vind het geweldig als Den Haag, de stad waar ik ben opgegroeid, een universiteit krijgt waar je economie kan studeren! Zeker als de opleiding samenwerkt met de gemeente, ministeries, planbureaus, non-profit-organisaties en consultancybureaus in de stad, zoals het plan is.

Hoe gaat het met je couveusekinderen?  

Als uitzondering tussen de andere bestuursleden, is onze Lize geen couveusekindje. De reden dat ik voor VOC actief wil zijn, is dat ik zelf een ex-couveusekind ben (dysmature prematuur, twee maanden te vroeg geboren met een gewicht van 970 gram en met necrotiserende enterocolitis (NEC) nadat mijn moeder zwangerschapsvergiftiging kreeg). Met mij is gelukkig alles op zijn pootjes terechtgekomen, mede door een aantal succesvolle operaties. Maar het leek mij een goed idee wat terug te doen voor deze vereniging, waarvan ik weet dat mijn moeder er na haar zwangerschap veel aan heeft gehad. Zij heeft ook een tijdje vrijwilligerswerk voor de VOC gedaan. Het is bijzonder en goed dat deze vereniging in Nederland bestaat. Daarnaast vind ik het, ook door mijn eigen achtergrond, dat er steeds volwassen ex-couveusekinderen in ons land (zullen) zijn. Het kan niet anders dat er een behoefte is om elkaar op te gaan zoeken. Om persoonlijke ervaringen uit te wisselen, om de eigen geschiedenis te ontdekken, om meer medische kennis op te doen. Die groeiende groep volwassen ex-couveusekinderen kan niet alleen voor de VOC een nieuwe community zijn. De groep is ook interessant voor de wetenschap lijkt me; hoe gaat het nu met ze?

Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?

Chocolade ijs. Wel Ben & Jerry’s dan.

Welke BN’er zou je voor een dag willen zijn? 

Typhoon, de rapper. Het is zo bijzonder als je zulke goede Nederlandstalige hiphop kan maken. Daar heb ik echt heel veel bewondering voor. Ik zou weleens willen voelen of meemaken hoe je dat doet. De shows van Typhoon zijn ook echt geweldig. In het publiek voel je een enorme verbroedering tussen de bezoekers, door de fenomenale muzikaliteit waar je getuige van bent.

Welke dromen heb je nog?

Heel veel. Reizen; samen met de familie naar Japan en Brazilië. Mooie dingen doen voor de stad Den Haag; in een ambtelijke of politieke functie. Maar ja, je merkt dat als je een kindje krijgt je dromen ook veranderen. Een mooie toekomst voor hem of haar, dat is opeens het belangrijkste.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0