Wat is het couveusekoffertje?

Speciaal voor de broertjes en zusjes van couveusekinderen heeft de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen een ‘couveusekoffer’ ontwikkeld.

In het koffertje zitten een popje en spulletjes voor een couveusebaby zoals een mutsje, plakkertjes met snoertjes, een sondeslangetje, een piepkleine luier en een stethoscoop.

Daarnaast zit er het Iniminiboekje in waarin aan de hand van foto’s en gedichtjes aan de allerkleinsten wordt uitgelegd wat er met de nieuwe baby in het ziekenhuis gebeurt. Waarom zitten er draadjes aan zijn lijfje? Waarom ligt hij in een plastic kastje?

Het koffertje bevat ook een aan de situatie aangepast kleurboek voor de iets oudere kinderen dat weergeeft wat je als grote broer of zus allemaal mee kunt maken.

De koffer is in veel ziekenhuizen aanwezig. Je kunt een verzorgende vragen of je hem mag lenen zodat je andere kind(eren) ermee kunnen spelen en vertrouwd kunnen raken met de nieuwe baby die nog een poosje in het ziekenhuis moet blijven.

In veel ziekenhuizen mag je hem een weekje mee naar huis nemen, in andere ziekenhuizen kunnen de kinderen er bijvoorbeeld op de ouderkamer of huiskamer mee spelen.

Beschikbaarheid

Alle versies die tot op heden zijn uitgebracht, zijn geheel uit fondsen en door sponsoren bekostigd. Hierdoor kon het koffertje kosteloos worden gevuld en verspreid. Om dit in de toekomst ook te kunnen blijven doen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Draagt u het project een warm hart toe? Neem dan contact met ons op via info@couveuseouders.nl. De nieuwe ouders zullen u dankbaar zijn!

Bestellen voor thuis?

Verschillende items uit het koffertje zijn ook los te bestellen in onze webshop

Bijvoorbeeld het iniminiboekje voor kleine broertjes en zusjes of het couveusekleurboek voor grotere broers en zussen.

Naar de webshop

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0