Wat is het couveusekoffertje?

Speciaal voor de broertjes en zusjes van couveusekinderen heeft de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen een ‘couveusekoffer’ ontwikkeld.

In het koffertje zitten een popje en spulletjes voor een couveusebaby zoals een mutsje, plakkertjes met snoertjes, een sondeslangetje, een piepkleine luier en een stethoscoop.

Het koffertje bevat ook een aan de situatie aangepast kleurboek voor de iets oudere kinderen dat weergeeft wat je als grote broer of zus allemaal mee kunt maken.

In alle ziekenhuizen is een koffertje aanwezig. Je kunt een verpleegkundige vragen of je hem mag lenen zodat je andere kind(eren) ermee kunnen spelen en vertrouwd kunnen raken met de nieuwe baby die nog een poosje in het ziekenhuis moet blijven.

In veel ziekenhuizen mag je hem een weekje mee naar huis nemen, in andere ziekenhuizen kunnen de kinderen er bijvoorbeeld op de ouderkamer of huiskamer mee spelen.

Beschikbaarheid

Alle versies die tot op heden zijn uitgebracht, zijn geheel uit fondsen en door sponsoren bekostigd. Tijdens Wereld Prematuren Dag 2019 hebben we dankzij vele sponsoren alle ziekenhuizen een couveusekoffertje gegeven; want door het vele spelen met de inhoud waren ze nodig aan vervanging toe! Hierdoor kon het koffertje kosteloos worden gevuld en verspreid. Om dit in de toekomst ook te kunnen blijven doen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Draagt u het project een warm hart toe? Neem dan contact met ons op via info@couveuseouders.nl. De nieuwe ouders zullen u dankbaar zijn!

Bestellen voor thuis?

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0