Gastlessen

Ons team Voorlichting & Ervaring heeft tot doel om zorgverleners te ondersteunen met behulp van klinische lessen, gastlessen of lezingen.

We komen graag vertellen wat de VOC voor ouders en zorgverleners kan betekenen. Wat het voor ouders betekent als je kind bij de geboorte moet worden opgenomen. Welke emoties dat op roept, welke ervaringen ouders hebben en wat zij graag willen in de tijd dat hun kind in het ziekenhuis verblijft en daarna.

Voor wie?

We geven gastlessen vooral aan zorgprofessionals (in opleiding) die werken met (ouders van) kinderen die bij de geboorte worden opgenomen in een ziekenhuis.. Denk daarbij aan: artsen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden, GGZ, JGZ, consultatiebureaus, verloskundigen, leerkrachten.

‘De cliënt aan het woord’

De inhoud van een  gastles wordt in overleg met de aanvrager bepaald  zodat de onderwerpen en lesvormen aansluiten bij de vraag van de zorgprofessionals.

Wie verzorgen de gastlessen?

De groep bestaat uit VOC-vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. Dat wil zeggen dat zij ouder zijn van een te vroeg, te klein of ziek geboren kind. Daarnaast zijn zij getraind in het geven van lessen. Ze stellen zich hier aan je voor.

Afspraken en kosten

Het is voor ons handig als je tijdig aangeeft wat er van ons verwacht wordt, zodat wij een juiste match kunnen maken. Wat betreft de kosten, sturen we vooraf een offerte ter goedkeuring.

Aanvragen

Geïnteresseerd? Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0