Boek: Borstvoeding geven aan je prematuur

Couveuseouders (VOC)

Met trots introduceren wij het boek: Borstvoeding geven aan je prematuur. Wanneer borstvoeding geven niet vanzelf gaat maar wel de beste keus is.

Iedereen weet inmiddels wel dat borstvoeding geven vele voordelen heeft en er is veel te vinden op internet over borstvoeding en het geven van borstvoeding. Maar wat nu als je geconfronteerd wordt met een vroeggeboorte en je lichaam nog helemaal niet klaar is om te gaan starten met borstvoeding. Je kindje kan niet aan de borst en moet je beginnen met kolven. Wat dan?

Samen met Hanneke de Wit van Kleine Kanjers zijn we op zoek gegaan naar informatie en kwamen tot de conclusie dat er weinig informatie te vinden is over borstvoeding geven aan een prematuur en de obstakels die je hierbij tegen kan komen.  In de online besloten groepen zagen we ook een hoop frustratie voorbij komen van deze moeders en dat de hulp die beschikbaar is vaak niet gevonden werd. Het idee om een boek te gaan schrijven is vanuit hier geboren.

Op 13 november is het boek tijdens het symposium Samen Zorgen gelanceerd en is, mede dankzij Medela, aan alles ouders met een kindje op de NICU uitgereikt op 17 november tijdens Wereld Prematurendag.

Een prestatie waar we enorm trots op zijn en we kijken uit naar een volgende samenwerking met Hanneke de Wit.

Het boek is te bestellen via onze website

https://www.couveuseouders.nl/product/boek-borstvoeding-geven-aan-je-prematuur/

 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0