Brainstormsessie “onbegrip omgeving van ouders van te vroeg geboren kinderen”

Couveuseouders (VOC)

Op 30 januari hebben wij deelgenomen aan een brainstormsessie met een unieke groep van neonatologen, een psycholoog, een TOP-fysiotherapeut, een verpleegkundige, een verpleegkundig specialist en een onderzoeker, onder begeleiding van AbbVie BV.

In deze sessie hebben we gebrainstormd  hoe we ouders kunnen helpen bij het omgaan met mogelijk onbegrip uit hun omgeving op het gebied van prematuriteit en alle fysieke en emotionele problemen die daarbij komen kijken. We hebben met elkaar gekeken waar ouders tegenaan lopen en relevante thema’s in kaart gebracht.

Deze samenwerking was niet voor één avond. Later dit jaar zal de werkgroep weer bij elkaar komen om met de thema’s en bestaande informatie voor ouders één initiatief te ontwikkelen die gaat helpen bij het verminderen van onbegrip.

Het is fijn om als VOC aanwezig te mogen zijn en de stem van ouders te vertegenwoordigen bij deze sessies en actief mee te denken met deze groep enthousiaste en betrokken professionals.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0