Denkt u met ons mee: Hoe blijf je aan het werk met een couveusekind?

Avatar

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) ontwikkelt een Wegwijzer werk

April 2020

Het werk combineren met de zorg voor een couveusekind is vaak complex. ‘Welke zorg heeft mijn kind nodig, nu en in de toekomst? Hoe kan ik de zorg voor mijn kind combineren met mijn werk?’. En bij een tweede kind: ‘Kan ik het maken richting mijn werkgever dat ik bewust kies voor een hoog risico zwangerschap?’.

Terwijl aan het werk blijven voor veel ouders essentieel is. Niet alleen vanwege het inkomen, maar ook om een ‘eigen’ leven te hebben naast de zorg voor het kind. Werk geeft identiteit, voldoening, zingeving en een bron voor sociaal contact. Dit is de reden dat de VOC samen met stichting Centrum Werk Gezondheid een Wegwijzer werk ontwikkelt voor ouders/verzorgers van een couveusekind.

 

Wegwijzer werk: werken met de zorg voor een couveusekind. 

De wegwijzer werk is een eerste handreiking voor ouders en verzorgers van een couveusekind die werken en op zoek zijn naar informatie om aan het werk te blijven. De opzet is dat de wegwijzer werk tips en informatie biedt die gebaseerd zijn op de ervaringen van werkende ouders en verzorgers van een couveusekind. De vorm waaraan we denken is een checklist met tips aangevuld met een overzicht van bronnen/adressen voor meer informatie en ondersteuning.

Helpt u mee door uw ervaringen en tips rond werk te delen?

We zijn op zoek naar 6-8 ouders/verzorgers van een couveusekind die werken, en met ons hun ervaringen op het gebied van werk willen delen. Het gaat daarbij om vragen als:

– Waar liep u aan in het werk?
– Wat heeft u het meest geholpen om aan het werk te blijven?
– Welke tip heeft u voor andere werkende ouders met een couveusekind?

We zoeken zowel mensen die in loondienst zijn, als degenen die zelfstandig ondernemen.

We willen graag zowel moeders als vaders vragen mee te doen en we interviewen graag mensen uit diverse streken van het land.

Meld u aan voor een telefonisch interview dat plaats vindt in de week van 11- 15 mei 2020.

Na de telefonische interviews, organiseren we graag een online sessie met alle geïnterviewde ouders/verzorgers. In deze sessie bespreken we suggesties en ideeën voor de vorm en inhoud van de werkwijzer Werk

U kunt zich aanmelden via: p.baart@centrumwerkgezondheid.nl

Meer informatie. 

Als u meer informatie wilt over meedoen en de Wegwijzer werk, dan kunt u terecht bij Centrum Werk Gezondheid, Paul Baart: p.baart@centrumwerkgezondheid.nl of 06- 53 92 15 98, en www.centrumwerkgezondheid.nl

Voor meer informatie over de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC), kunt u terecht op: 070 – 38 62 535, info@couveuseouders.nl en www.couveuseouders.nl

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0