Samenwerking VOC en Kleine Kanjers

Couveuseouders (VOC)

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen vindt het belangrijk om ouders met elkaar in contact te brengen. Dit doen we onder meer in de ziekenhuizen, maar ook online en dit laatste willen we graag gaan uitbouwen. Om die reden gaan we intensiever samenwerken met Kleine Kanjers. Zo beheren we sinds kort samen de Kleine Kanjers Facebook groep. Dit is de grootste besloten groep waar ouders ervaringen kunnen delen, onzekerheden kunnen uitspreken en elkaar tot steun kunnen zijn.

Hanneke de Wit, een van de oprichters van Kleine Kanjers:

“Sinds een paar jaar werkt Kleine Kanjers steeds nauwer samen met de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen. Zo hebben we samen het couveusedagboek van de VOC in een nieuw jasje gestoken en zijn we sinds 2014 gezamenlijk in de SOCK groep (Samenwerkende

Organisaties voor Couveusekinderen) actief rond Wereld Prematurendag, waarvoor we onder andere de inmiddels wel bekende SuperPower campagne hebben ontwikkeld. Kleine Kanjers en de VOC vullen elkaar mooi aan en ik kijk ernaar uit om onze samenwerking nog meer te gaan versterken.”

 

Tjarda den Dunnen, onze voorzitter, weet dat (h)erkenning van de achtbaan waarin couveuseouders terechtkomen, ouders erg kan helpen.

“We wilden al heel lang onze online zichtbaarheid verder vergroten om ouders met elkaar in contact te brengen. Des te prettiger dat we dit samen met Kleine Kanjers verder uit kunnen bouwen.”

 

Er zijn twee besloten facebookgroepen. Een voor ouders die te maken krijgen met een vroeggeboorte of een ziek geboren kindje en de mensen in hun omgeving, die graag in contact willen komen met lotgenoten.

Daarnaast is de groep “grote kanjers” opgericht voor kinderen vanaf een jaar of 4. “Deze groep is te vergelijken met onze werkgroep “Maatje Groter”, waar aandacht is voor vragen en problemen voor schoolgaande kinderen.

De link naar de besloten facebookgroep kleine kanjers: https://www.facebook.com/groups/kleinekanjers/

De link naar de besloten facebookgroep grote kanjers: https://www.facebook.com/groups/grotekanjers/

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0