VOC ontvangt donatie van Nationale Nederlanden voor de “kleine koffer”

Couveuseouders (VOC)

Onlangs mocht Roeland van der Molen namens de VOC een cheque in ontvangst nemen voor een van de nieuwste projecten van de VOC:

DE KLEINE KOFFER

Wanneer een pasgeboren kindje in het ziekenhuis terecht komt, begint een zeer onzekere en spannende periode voor de ouders. De omgeving van de ouders is in die fase erg begaan. Bezoek aan het kindje in het ziekenhuis is vaak beperkt en daardoor weet de omgeving niet goed hoe deze periode verloopt.

Na thuiskomst denkt de omgeving vaak dat alle problemen voorbij zijn. Helaas is de achtbaan na thuiskomst meestal niet over. We horen regelmatig dat ouders onbegrip ervaren of mensen kwijt raken. Het gaat niet alleen om hun vrienden, maar ook op hun werk.

De Kleine Koffer helpt ouders om hun verhaal te delen met hun omgeving, juist ook in de fase waarin hun kindje thuis is. Het koffertje bevat spullen die de reis symboliseren die ouders en hun kindje al hebben afgelegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maagsonde, saturatiemeter, plaksensoren voor de hartslag en ademhaling en het (kleine) maatje Pampers van net na de geboorte. Ook zit er foldermateriaal in om mee te geven aan het bezoek.

We zijn erg blij met de gulle donatie van Nationale Nederlanden en het onvermoeibare lobbyen van Roeland om deze donatie in de wacht te slepen!

We gaan verder met fondsenwerving voor dit mooie project, zodat we binnenkort van start kunnen. Allereerst starten we met een pilot in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0