Kleine Maatjes magazine

Het kwartaalblad voor leden van de VOC

Kleine Maatjes magazine

Kleine Maatjes magazine

Kleine Maatjes is het tijdschrift van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC).

Het verschijnt ieder kwartaal en staat boordevol verhalen. Niet alleen voor ouders die net een couveusekindje hebben gekregen, maar ook voor ouders met opgroeiende kinderen.

Aan elke editie werken diverse zorgprofessionals mee. Zij bieden waardevolle inzichten over de mogelijke gevolgen van een couveusetijd.

Leden van de VOC krijgen Kleine Maatjes gratis thuis. Op onze website kun je gratis kennismaken met een selectie van artikelen uit eerdere uitgaven.

Oproep: Kleine Maatjes

Het eerste jaar

In het aprilnummer van de Kleine Maatjes is het thema: het 1e jaar van je couveusekind(eren). Het is vaak een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd: hoogtepunten, dieptepunten, ups en downs en de nodige mijlpalen. De eerste verjaardag van je kind is een moment om stil te staan bij wat jullie allemaal is overkomen.

Wat ging er mis, maar ook: wat waren de geluksmomenten die je toch ook hebt mogen ervaren. Graag willen we van jullie weten hoe je na een jaar terugkijkt op dat eerste jaar. Schrijf maar op wat je kwijt wilt. Wie weet helpt het jou bij de verwerking en help je er andere couveuseouders mee.

Oproep: Maatje Groter

Couveusekinderen en ADHD

In het aprilnummer willen we aandacht besteden aan couveusekinderen en ADHD. Uit onderzoek is gebleken dat te vroeg geboren kinderen een grotere kans hebben op ADHD (of een variant daarop) dan op tijd geboren kinderen. Heeft jouw opgroeiende couveusekind ADHD (eventueel gecombineerd met een andere stoornis)?

Hoe kwam je erachter, hoe oud was je kind, hoe uit zich dat, hoe ga je ermee om, slikt hij medicijnen en hebben jullie daar baat bij? Heeft je kind therapieën of cursussen gevolgd, of heb je een oudercursus gedaan? Kortom, alles wat je kwijt wilt mag je in je verhaal zetten. Je verhaal is vast een steun voor andere couveuseouders!

Zelf schrijven?

Wil je je ervaringen delen met andere ouders en zorgverleners? Stuur dan eerst even een mailtje naar hoofdredacteur Barbara Veul om te zien of er nog plek is.

Daarna ontvangen we graag je verhaal, voorzien van foto's. Dat hoeven geen foto's van het voeden te zijn.

De deadline is 6 november 2016.