Kleine Maatjes magazine

Kleine Maatjes magazine

Kleine Maatjes is het tijdschrift van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC).

Het verschijnt ieder kwartaal en staat boordevol verhalen. Niet alleen voor ouders die net een couveusekindje hebben gekregen, maar ook voor ouders met opgroeiende kinderen.

Aan elke editie werken diverse zorgprofessionals mee. Zij bieden waardevolle inzichten over de mogelijke gevolgen van een couveusetijd.

Leden van de VOC krijgen Kleine Maatjes gratis thuis. Op onze website kun je gratis kennismaken met een selectie van artikelen uit eerdere uitgaven.

In het katern ‘Maatje Groter’ van het aprilnummer willen we aandacht besteden aan couveusekinderen en ADHD. Uit onderzoek is gebleken dat te vroeg geboren kinderen een grotere kans hebben op ADHD (of een variant daarop) dan op tijd geboren kinderen. Heeft jouw opgroeiende couveusekind ADHD (eventueel gecombineerd met een andere stoornis)? Hoe kwam je erachter, […]

Read more

In het aprilnummer van de Kleine Maatjes is het thema: het 1e jaar van je couveusekind(eren). Het is vaak een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd: hoogtepunten, dieptepunten, ups en downs en de nodige mijlpalen. De eerste verjaardag van je kind is een moment om stil te staan bij wat jullie allemaal is overkomen. Wat […]

Read more

Kleine Maatjes, juli 2016 thema MAATJE GROTER. Ellen bevalt met 27 weken. Haar kind laat een prestatie van formaat zien, namelijk overleven zoals ze zelf beschrijft. In de jaren die volgen laat haar zoon zijn vele talenten zien.

Read more

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0