Geboortekaartjes

Vroeger was het een soort statement. Als je kind in de couveuse lag, gaf de neonatoloog aan wanneer je kaartjes mocht sturen: dan zou het goedkomen met je kindje. Nu wordt de keuze aan jezelf overgelaten. Veel ouders kiezen ervoor het (redelijk) snel te doen: je kind is geboren en iedereen mag het weten. Maar er zijn ook ouders die dat niet willen, ze vinden een geboortekaartje ook een soort van uitnodiging van ‘kom maar langs’ – en daar zijn ze nog niet aan toe.

Daarnaast moet je afwegen of je een neutraal kaartje stuurt, of toch iets vertelt over de moeilijke start van je kind. Je kunt het versturen van kaartjes ook uitstellen, bijvoorbeeld tot je kind naar huis mag. In veel ziekenhuizen vind je voorbeelden van kaartjes en teksten.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0