Gevraagd: eigen verhalen over of van broers en zussen van couveusekinderen

Het krijgen van een couveusekind kan veel impact hebben op zijn eventuele broers/zussen. Soms ligt mama eerst nog in het ziekenhuis, word jij opgevangen door de naaste omgeving en heeft papa minder tijd voor jou. En als de kleine dan geboren is, zijn papa en mama erg bezorgd, hebben ze het druk en zijn ze weinig thuis. Soms is mama is nog ziek en jij wordt vaak ‘geparkeerd’ bij andere mensen. Het is allemaal niet zoals je had verwacht en als de baby eindelijk thuis is, zijn papa en mama vooral druk met hem.

Kortom: de grote broer of zus krijgt heel wat voor zijn kiezen. Hebben jullie dat als gezin meegemaakt?

Schrijf jij je verhaal op om te vertellen over bijvoorbeeld:

  • Hoe hebben je andere kinderen de hele situatie ervaren? Wat hebben ze ervan meegekregen? Konden ze accepteren dat er minder tijd voor hen was?
  • Of verbleven jullie in een couveusesuite/eenpersoonscouveusekamer en konden je andere kinderen daardoor veel bij hun broertje of zusje zijn?
  • Heb je nog goede tips voor andere couveuseouders in dezelfde situatie?
  • Hebben jullie professionele hulp gekregen voor de andere kinderen?
  • Of wil de grote broer of zus zelf zijn verhaal op papier zetten, ook al is de couveuseperiode en de eerste tijd daarna al een hele tijd geleden? Of wil jij als ouder de grote broer of zus interviewen over hoe de situatie voor hem of haar was?

Wil jij jullie verhaal geplaatst zien in het oktobernummer?

Mail dan naar de hoofdredacteur Barbera Veul via kleinemaatjes@couveuseouders.nl. Doe dat vóórdat je echt aan de slag gaat, dan hoor je of er nog genoeg ruimte is. Je verhaal mag max. 1250 woorden tellen en de deadline is 6 augustus.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0
sensorische integratiestoornis