Als je couveusekindje naar huis mag, wordt het nog altijd goed in de gaten gehouden door zorgverleners van het academische ziekenhuis, het streekziekenhuis en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ, het consultatiebureau). Het is fijn dat deze follow-up bestaat, zowel voor de ouders als voor de professionals die er veel van kunnen leren. Soms betekent het dat jullie na een hectische ziekenhuisperiode nog vaak op en neer moeten reizen naar de diverse zorgverleners. Maar er is veel verbeterd; veel ziekenhuizen hebben gecombineerde controles waarbij zorgverleners nauw samenwerken en met elkaar overleggen. Dus geen overlappende controles of tegenovergestelde adviezen. De zorgverleners weten van elkaar wat ze doen en maken gebruik van elkaars expertise.

Wil jij je (positieve of negatieve) ervaringen met de follow-up delen met andere couveuseouders en met zorgverleners? Wij zijn benieuwd! Schrijf je verhaal in maximaal 1250 woorden op voor 16 februari 2018. Stuur vóórdat je gaat schrijven een mailtje naar de hoofdredacteur Barbera Veul, zodat je zeker weet of er nog plaats is in het blad. Het e-mailadres is kleinemaatjes@couveuseouders.nl.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0