Het thema voor van het katern Maatje groter voor oktober 2019 is CONTACTEN. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de contacten:

–    tussen jou als ouder en de zorgverleners of therapeuten van je kind; verlopen die stroef, loop je tegen veel dingen aan, zou je het anders willen? Of verlopen die juist zo prettig dat je andere ouders wil laten weten hoe het ook kan?

–   tussen jou en de school van je kind; bijvoorbeeld als je kind niet goed meekomt in de klas, remedial teaching nodig heeft of naar het speciaal onderwijs gaat/zal gaan. Zit je op een lijn met de leerkracht/schoolbegeleiders en dergelijke of juist niet? Begrijpen jullie elkaar?

–   met je omgeving; snappen je familieleden/vrienden/buren dat jouw kind zich misschien ‘anders’ gedraagt vanwege bijvoorbeeld ADHD, ADD of een vorm van autisme (bijvoorbeeld PDD/NOS) of tonen zij totaal geen begrip?

Wil jij je verhaal delen met andere ouders? Om ze een hart onder de riem te steken, om te laten zien dat ze niet de enige zijn die tegen dingen aanlopen? Schrijf dan in maximaal 1250 woorden je verhaal op! Het mag ook anoniem. Stuur graag eerst een mailtje naar de redactie: kleinemaatjes@couveuseouders.nl, dan weet je of er genoeg ruimte is. De deadline is 16 augustus 2019.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0