Geen grote problemen, maar wel kleine ‘beperkinkjes’.

Daar gaat het over in het Maatje Groter-deel van januari. Wat we daarmee bedoelen? Veel opgroeiende couveusekinderen worden niet beperkt door één groot psychisch/fysiek ‘probleem’, maar hebben last van meerdere, kleinere problemen. Ze hebben bijvoorbeeld nooit een duidelijke diagnose gekregen, maar zoiets als: “Uw kind vertoont wat kenmerken van Asperger, maar ook van ADHD en zijn grove motoriek is niet optimaal.” Herkenbaar voor veel couveuseouders en heel lastig. Hoe ga je daarmee om? Ga je op zoek naar een therapeut voor elk ‘beperkinkje’? Wat vertel je aan je omgeving (naaste familie, de leerkracht)? Hoe weet je hoe je het beste kunt omgaan met de kleinere ‘beperkinkjes’ die tezamen best een groot probleem zijn?

Schrijf jullie verhaal van max.1250 woorden op maar stuur graag wel eerst een mailtje naar de hoofdredacteur via kleinemaatjes@couveuseouders.nl, zodat je zeker weet of er nog plaats is. De deadline is 16 november 2018.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0