PARTNERS, dat is het thema voor het januarinummer. De couveusetijd én de periode na thuiskomst is een periode vol rollercoasters die je meestal samen met een partner aangaat. Elke geboorte zal een relatie veranderen, maar een vroeggeboorte kan er helemaal een grote aanslag op zijn, bijv. omdat je verschillend reageert op de ‘couveuseproblemen’ en de bijbehorende stress. Het kan er ook voor zorgen dat je relatie sterker en hechter wordt. Het gaat hierbij natuurlijk niet alleen om de traditionele relaties. En het kan ook gaan om alleenstaande moeders, die het na een vroeggeboorte misschien nog moeilijker hebben omdat ze de zorg voor het kind niet kunnen delen met een partner en zelf ook nog niet goed functioneren.

Wil jij (evt. anoniem) schrijven over je relatie met je partner, hoe die door de vroeggeboorte van je kind is veranderd – positief of negatief? Hoe hebben jullie de gehele periode ervaren? Konden jullie het samen aan of heeft je relatie juist een deuk opgelopen? Je verhaal mag max. 1250 woorden tellen en de deadline is 20 november 2019. En voordat je aan de slag gaat, mail graag even naar de hoofdredacteur via kleinemaatjes@couveuseouders.nl  om te horen of er nog ruimte is. Bedankt

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0