Hoe voelde jij je als ouder van een couveusekind toen je kind na de stressvolle couveuseperiode thuiskwam? De omgeving denkt dat alles nu ‘normaal’ is, zoals bij andere baby’s. Maar meestal is dat niet zo. Jij loopt op je tandvlees vanwege het slaapgebrek, de soms grote zorgen, de hectiek en vaak ben jij als moeder nog lang niet fit, bijv. na pre-eclampsie/HELLP-syndroom. Soms zijn er nog de broertjes of zusjes die ook alle aandacht verdienen want voor hen is het ook niet makkelijk. Redenen genoeg om overspannen te raken. Wil jij jouw verhaal over die moeilijke periode thuis opschrijven? Hoe ben jij die periode doorgekomen? Waren er ook positieve dingen? En kreeg jij psychische hulp vanuit het ziekenhuis of vond je de juiste hulp op eigen initiatief? En hoe deed jij het met je eventuele oudere kind(eren)? Schrijf je verhaal van maximaal 1250 woorden op voor in de Kleine Maatjes. Voor jou een vorm van verwerken en voor andere ouders fijn om zo’n herkenbaar verhaal te lezen.

Stuur wel voordat je aan de slag gaat een mailtje naar de hoofdredacteur via kleinemaatjes@couveuseouders.nl, dan weet je of er nog plaats is. De deadline is 16 februari 2019.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0