Babymassage

Babymassage is gerichte, aandachtige aanraking van de baby. Over de hele wereld masseren ouders hun baby. Door te masseren, verdiepen zij het contact met hun kindje, geven ze het meer zelfvertrouwen, stimuleren ze de motorische ontwikkeling en een gezonde stofwisseling en geven ze hun kindje een goede voedingsbodem om in op te groeien.

Babymassage is een manier om je liefde en aandacht op je te vroeg geboren baby over te dragen. Door regelmatig de baby te masseren, leer je je kind beter kennen, waardoor je beter zult kunnen inspelen op de behoeftes van de baby.

Babymassage geeft je baby het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden, je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig. Veel thuiszorgorganisaties kunnen u informeren over de mogelijkheden naar cursussen voor babymassage.

Overigens is het goed om te weten dat niet iedereen voorstander is van babymassage, niet in de couveuseperiode en niet in de periode dat je kind thuis is. Vooral bij (ex-)couveusekinderen bestaat de kans op overprikkeling van je kind. Het kind heeft veel meegemaakt, en reageert anders op prikkels dan andere kinderen.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0