Couveusenazorgbureau

Een groeiend aantal ziekenhuizen is zich bewust van de speciale problematiek van kinderen die een complexe geboorte hebben gehad danwel op een neonatologieafdeling zijn opgenomen.

Er zijn in Nederland steeds meer verbeteringen van de nazorg voor kinderen die (lang) in het ziekenhuis hebben gelegen. Meestal betreft dit samenwerkingsverbanden tussen het (algemene) ziekenhuis en de consultatiebureaus.

Voordeel hiervan is dat er meer specialistische kennis voorhanden is. Daarnaast zijn er meerdere disciplines bij betrokken zoals een neonatoloog en een cb-arts, een gespecialiseerd verpleegkundige, maar ook een fysiotherapeut en een maatschappelijk werkende. Dat heeft als voordeel dat je als ouder niet van de een naar de ander wordt verwezen en je vaak alle afspraken achter elkaar op een locatie kunt doen.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0