Eerste aanspreekpunt

Als je kind eenmaal thuis is, is de huisarts het eerste aanspreekpunt bij medische vragen.

Voor algemene en acute problemen is de huisarts de aangewezen medicus. Is je kind ziek, verkouden, drinkt het slecht of heeft hij last van obstipatie? Naar de huisarts! De huisarts ontvangt van het ziekenhuis een verkorte versie van het medisch dossier. Hierin staat wat het kind allemaal heeft meegemaakt tijdens de ziekenhuisperiode: welke onderzoeken zijn gedaan en wat de uitslag daarvan was, welke diagnoses zijn gesteld en welke therapieën er zijn gebruikt. De huisarts coördineert de zorg voor je kind. Vaak kan de huisarts zelf behandelen of adviseren, maar hij/zij kan eventueel ook verwijzen naar andere deskundigen.

Een huisarts is natuurlijk wel een generalist, geen specialist op het gebied van prematuur geboren kinderen of op het gebied van jonge, kwetsbare baby’s. Daarom kan het goed zijn, als je iets niet vertrouwt en je hebt informatie gevonden op een website (zoals deze) daar een print van te maken en die mee te nemen naar de arts.

Je kunt er trouwens ook terecht als je vragen hebt op emotioneel gebied. Een goede relatie met je huisarts is prettig, hij kan je dan in deze moeilijke eerste periode thuis met je kind, bijstaan.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0