Grootste orgaan

De huid wordt wel het grootste orgaan van de mens genoemd. Een veelvoorkomende verschijnsel, vooral bij te vroeg geboren kinderen, is het aardbeihemangioom.

Mogelijke complicaties

Hemangioom

Je ziet vaker bij te vroeg geboren kinderen dan bij op tijd geboren kinderen een hemangioom, ook wel een aardbeivlek genoemd. Het is een kluwen van bloedvaatjes die heel dicht aan de oppervlakte liggen. Als een kind eraan gaat krabben of als het op een andere manier ‘stuk’ gaat, kan het erg bloeden en geïnfecteerd raken. Door druk uit te oefenen kan de bloeding worden gestopt, maar zorg daarbij wel voor uiterste hygiëne! In het algemeen groeit een hemangioom zo’n negen maanden door; daarna wordt het geleidelijk kleiner, dunner en bleker. De kleinere verdwijnen, de grotere kunnen lange tijd, soms altijd een beetje zichtbaar blijven.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0