Maak de couveuse persoonlijk

Zeker als je kindje langer in het ziekenhuis moet blijven, is dit toch zijn eerste ‘babykamer’ – zelfs al is het maar een of twee vierkante meter op de afdeling. Het is zijn eigen plekje! Veel mensen vinden het dan ook fijn om er een persoonlijke plek van te maken. Misschien handig om even te overleggen met de verpleegkundige, maar dan kun je denken aan een eigen hoes over de couveuse (zelf of door een handige oma of vriendin genaaid?) , een strandlaken kan ook voldoen, of bijvoorbeeld een dekentje van het ledikantje. Je kunt het geboortekaartje op de couveuse plakken, maar ook een mooie tekening gemaakt door een broertje/zusje of zelfs een mooi gedicht of een mooie gedachte? In veel ziekenhuizen mag je een (goed wasbare) knuffel bij je kindje leggen, of wat dacht je van een geurdoekje (een pas gewassen zacht doekje een tijdje in je beha stoppen en daarna in de couveuse leggen – een troost voor je kindje als je niet bij hem bent. Wel dagelijks omwisselen! En liever geen witte doekjes gebruiken, die raken zoek in de was).

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0