Nestje/snuggle

Een baby in de moederbuik wordt begrenst door de wanden van de baarmoeder. Dat is prettig, die begrenzing geeft een gevoel van veiligheid. Om dat na te bootsen, ligt de baby in een nestje of wordt ondersteunt door rolletjes. Er zijn ook kant-en-klare nestjes (snuggles) te koop, in een U-vorm, met twee banden erover. De baby ligt met zijn rug tegen een van de opstaande randen, de beentjes gebogen. Als de baby de beentjes strekt, voelt het de zachte weerstand van de rand. De onderste band moet over de heupen van de baby liggen en de bovenste band over een schouder. Die nestjes kunnen gemaakt worden door opgerolde hydrofielluiers en/of moltons. Om de vorm te behouden kunnen er bijvoorbeeld knuffels tegen aangelegd worden.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0