23 September a.s. Supportloop! Waarom mee doen?

Couveuseouders (VOC)

De opbrengst van de supportloop gaat naar onze couveusedagboekjes en couveusekoffertjes (voor broertjes en zusjes). Beiden al jarenlang een belangrijke steun voor ouders en gezinnen die te maken krijgen met een te vroeg en/of ziek geboren baby.

Couveusedagboek

Het couveusedagboek.wordt door de VOC via de ziekenhuizen kosteloos verstrekt aan ouders die een te vroeg en/of ziek geboren baby hebben gekregen en die is opgenomen op een neonatologie-/couveuseafdeling.

Het biedt ouders houvast in een hectische en soms angstige tijd. Het staat boordevol tips en informatie en het nodigt ouders uit om hun verhaal en belangrijke gebeurtenissen op te schrijven. Voor veel ouders blijkt het couveusedagboek zeer waardevol te zijn, zowel gedurende de couveuseperiode als de periode daarna.

“Ik ben zo blij met het couveusedagboek! Regelmatig lees ik er nog eens in. Vooral omdat je als ouders erg geleefd wordt in die periode en je daardoor veel vergeet.”

 

Couveusekoffertje

Om broertjes en zusjes te laten ontdekken wat er allemaal gebeurt en on dit bespreekbaar te maken, heeft de VOC een couveusekoffer ontwikkeld.

In deze koffer zit een pop en allerlei spulletjes die een baby in de couveuse ook nodig heeft: elektrodeplakkertjes en een neussonde, maar ook een miniatuurluier en een stethoscoop. In de koffer zit bovendien het boekje Hoera, ik heb een broertje, waarin aan de hand van een verhaaltje en mooie illustraties wordt uitgelegd waar de plakkertjes en lampjes voor dienen en waarom het kindje in het ziekenhuis moet blijven. Verder zit er een kleurboek in voor de kinderen dat speciaal voor deze groep is ontwikkeld, met afbeeldingen die laten zien wat zij doormaken, en voor ouders een folder over opvoeding en ondersteuning van de oudere kinderen in het gezin. De koffer wordt in de meeste ziekenhuizen op uitleenbasis aan ouders verstrekt.

Na met mijn dochtertje het boekje uit de koffer te hebben gelezen vertelde ze dat ze me ook zo miste en dat ze jaloers was op de baby. Hartverscheurend! Maar ik was blij dat zij zich met behulp van het koffertje kon uiten.

Steun ons!

Steun ons om ouders/gezinnen kosteloos te blijven voorzien van nieuwe couveusedagboekjes  en couveusekoffers! Schrijf je in voor de supportloop op 23 september a.s. in Odijk, doneer of (ver)koop loten voor de loterij! Inschrijven, doneren of loten kopen kan via www.supportloop.nl.

 

De Supportloop is een initiatief van PGOsupport.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0