365 foto’s voor ieder couveusekind

Avatar

Iedere dag worden er meer dan tien kinderen te vroeg, en/of te licht en/of ziek geboren. Te vroeg, omdat ze eerder dan 37 weken geboren worden, te licht omdat hun gewicht te laag is voor de zwangerschapsduur en ziek omdat ze wellicht op tijd zijn geboren maar een ernstige aandoening hebben.

Die kinderen worden direct na de geboorte opgenomen in het ziekenhuis. Voor ouders start een achtbaan van uren, dagen, weken en zelfs maanden in het ziekenhuis. En regelmatig zijn de zorgen niet voorbij als hun kind thuis is gekomen. Helaas overlijden zo’n drie kinderen per dag aan de gevolgen.

Ben jij vader, moeder, oom, opa, buurvrouw, vriendin, nicht van zo’n kleine kanjer: post een foto van die kleine kanjer op je facebook en/of instagram! In de couveuse, buidelend, thuis in de box, spelend op school, in de kroeg met vrienden, het kan allemaal.

Gebruik de tekst “ik doe mee met #365foto’s voor ieder couveusekind, dit is mijn kleine kanjer geboren met…. ” Tag @couveuseouders en vergeet niet je berichtje op openbaar te zetten.

Dan maken we samen 365 foto’s voor iedere dag dat een kind na de geboorte in het ziekenhuis is opgenomen.

365 foto’s voor die kinderen die in het ziekenhuis vechten om te overleven.

365 foto’s voor alle ouders die naar huis gaan en hun kindje achterlaten in de handen van de zorgverleners in het ziekenhuis.

365 foto’s voor al die kinderen die ein-de-lijk mee naar huis mogen.

365 foto’s voor die ouders die na de bevalling een begrafenis of crematie moeten regelen.

365 foto’s voor die kinderen die inmiddels hun eigen bedje thuis bij hun ouders liggen.

365 foto’s voor die kleuters die met hun leeftijdsgenootjes het grootste zandkasteel bouwen.

365 foto’s voor al die pubers, die net zo puberen als alle anderen.

365 foto’s, voor iedere dag 1.

Deze week start de Week van het Couveusekind: de week waarin we meer begrip, bewustwording en bekendheid creëren voor ALLE couveusekinderen, hun ouders en familie. De week waarin we stil staan bij prematuriteit, dysmaturiteit of ziekte direct na de geboorte.

Doe mee zodat we samen de bekendheid, de bewustwording en het begrip vergroten!

#365foto’s @couveuseouders

(Gezien de strenge AVG wetgeving willen we je er even op wijzen dat als je meedoet, we deze foto’s openbaar zullen delen. Dit doen we alleen voor deze #365foto’s challenge op onze facebookpagina, ons instagramaccount en de website)

 

 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0