Klachteninzameling verlengd verlof

Couveuseouders (VOC)

Op 1 januari 2015 is de wet op het verlengd zwangerschaps-/kraamverlof voor moeders van te vroeg geboren kinderen ingegaan.

De wet wordt onjuist door het UWV toegepast. De verlenging blijkt nooit meer dan 9 weken na thuiskomst van het kind te zijn en soms moeten moeders al (veel) eerder weer aan het werk.

In juni 2016 startte de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) een petitie ter ondersteuning van een actie richting politiek Den Haag en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

We willen bereiken dat alle moeders 10 weken verlof krijgen toegewezen zonder dat er door het UWV ingewikkelde rekensommen worden toepast en er standaard een week van het verlof wordt afgetrokken.

Om onze petitie kracht bij te zetten hebben wij behoefte aan documentatie van moeders die minder dan 9 weken verlengd verlof hebben gekregen. Het is niet nodig het formulier in te vullen als er 1 week is afgetrokken van de 10 weken waar je recht op hebt. Doordat het UWV dit standaard doet, hebben we hier ruim voldoende voorbeelden van. In dat geval heeft het meer nut de petitie in te vullen.

Daarom aan jullie, moeders met minder dan 9 weken verlengd verlof, het verzoek om onderstaand formulier in te vullen, dan kunnen wij binnenkort goed onderbouwd met onze eisen naar Den Haag.

Update: bedankt voor jullie bijdragen. We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen ontvangen.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0