World Breastfeeding Week 2017

Couveuseouders (VOC)

Van 1 tot 7 augustus is het Wereld Borstvoeding Week (WBW).

Het thema van de Wereld Borstvoeding Week 2017 is ‘Samen sterk voor borstvoeding’.

In 2016 maakte de Wereld Alliantie voor Borstvoeding Actie (WABA) een begin met een traject van vijftien jaar rond door de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, te koppelen aan borstvoeding.

Duurzame ontwikkeling is niet te bereiken zonder samenwerking op allerlei niveaus. De 25ste editie van de Wereld Borstvoeding Week gaat dan ook over samenwerken voor een gemeenschappelijk doel: ‘Samen sterk voor borstvoeding’.

#WBW2017 roept pleitbezorgers en activisten, besluitvormers en alle anderen die betrokken zijn bij borstvoeding op om nieuwe en doelgerichte vormen van samenwerking te starten. Laten we politieke steun, media-aandacht en betrokkenheid van jonge mensen bevorderen en ons netwerk van voorvechters uitbreiden. Alleen zo kunnen we ons inzetten voor nieuwe generaties en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030 bereiken.

EFCNI, de overkoepelende organisatie voor ouderverenigingen, heeft uit antwoorden van ouders een poster samengesteld waarop je kunt zien wat de belangrijkste redenen zijn om juist wel of juist niet succesvol borstvoeding te kunnen geven.

Je kunt de World Breastfeeding Week 2017 steunen door deze poster te delen! #WBW2017 #WorldBreastfeedingWeek

Bron: borstvoeding.nl.

Meer informatie is te vinden op de website van WABA

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0