Zorg onvoldoende bij extreem prematuren?

Couveuseouders (VOC)

De afgelopen dagen wordt er veel geschreven over de studie welke is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal.

Extreem vroeggeboren kinderen krijgen lang niet altijd de zorg die voorgeschreven wordt, zo zou blijken uit deze studie. Het onderzoek richt zich op vier belangrijke maatregelen, waarvan verwacht wordt dat artsen die nemen.

  • Allereerst moet de moeder altijd bevallen in een ziekenhuis waar een neonatologie-afdeling aanwezig is.
  • Daarnaast moet ze 48 uur voor de bevalling een injectie krijgen om de longrijping van de baby te versnellen.
  • Als het kindje geboren is moet het een lichaamstemperatuur van tenminste 36 graden hebben.
  • Tot slot wordt de ademhaling ondersteund met beademing, of door het toedienen van surfactant, een middel dat de longblaasjes open houdt.

Editie NL besteedde hier aandacht aan. Gert Jan van Steenbrugge, directeur van de VOC zal vanavond in Editie NL zijn reactie op het onderzoek geven. “Die vier maatregelen die genoemd worden in het onderzoek, zijn zeer belangrijk. Uiteraard bestaat de zorg uit een veel uitgebreider pakket aan maatregelen; laten we ons vooral niet beperken op de vier maatregelen, genoemd in het onderzoek”, aldus Gert Jan.

Klik hier om het item van EditieNL terug te kijken met daarin de reactie van de VOC op het onderzoek.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0