35-jarig jubileum VOC feestelijk gevierd

Couveuseouders (VOC)

Ouders en zorgprofessionals ontmoetten elkaar op 21 juni 2014 in Nijkerk om samen het 35 jarig bestaan van de VOC te vieren en om te praten over alles wat hen bindt in de zorg voor kwetsbare kinderen en hun ouders.

Prof. Hans van Goudoever opende de dag met een inspirerend betoog over ‘Samen Zorgen’. Zijn positieve en verbindende boodschap zette de toon voor de rest van de dag.

In de loop van de dag boden ook workshops over babymassage en het Neokeurmerk, over kwaliteit van zorg zoals ouders het willen, voldoende stof tot nadenken en doen.

Tijdens rondetafelgesprekken troffen ouders en zorgverleners elkaar en werd er volop gediscussieerd over wederzijdse verwachtingen, de zorg en de rol van de VOC hierin.

Verder werd er samen met Richard de Leeuw, oprichter van onze vereniging teruggeblikt op het ontstaan van de vereniging en vooruitgeblikt op het toekomstige beleid.

Andere hoogtepunten waren de:

  • uitreiking van het Neokraamkeurmerk aan het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg
  • uitreiking van de Richard de Leeuw Prijs aan Nikk Conneman van het Erasmus MC-Sophia
  • benoeming van Zita van der Heyden tot ridder in de orde van Oranje Nassau
  • lancering van onze nieuwe website.

Ontroerend en indrukwekkend waren de optredens van ex-couveusekinderen, die een muzikaal intermezzo verzorgden.

Verjaardagskado

Namens de Nederlandse Neonatologen overhandigde Prof. Arie Bos, voorzitter van de sectie Neonatologie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, de VOC tijdens de jubileumviering een gift van 5.000 euro. De VOC is erg blij met het verjaardagscadeau en waardeert het gebaar bijzonder.

Een uitgebreide reportage van deze dag vind je in het speciale jubileumnummer van ons magazine Kleine Maatjes.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0