Introductie Neo-Café voor couveuseouders

Couveuseouders (VOC)

Het duurt nog even, maar op Wereld Prematuren Dag, 17 november, organiseert Regio Oost van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) het eerste Neo-Café.

Dit is een ontspannen avond in het café van restaurant ODE in Elst. Ouders uit de regio kunnen hier gewoon binnenlopen om andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje.

Het terugkerende Neo-Café vervangt de traditionele inloopavond in het ziekenhuis (voor ouders waarvan het kindje nog in het ziekenhuis ligt of net thuis is).

We merkten dat er de laatste tijd minder ouders naar de inloopavond kwamen, terwijl de terugkomavonden juist enorm populair zijn. Dit zijn de avonden voor ouders waarvan het kindje zo’n 6 tot 12 maanden thuis is.

Op de terugkomavonden horen we vaak van ouders dat ze nog veel langer zouden willen blijven kletsen. Dat kan nu dus, in het Neo-Café.

Er zijn verschillende vrijwilligers van de VOC aanwezig om je te ontvangen, voor te stellen en natuurlijk lekker mee te kletsen. De toegang is gratis, maar de drankjes zijn helaas wel voor eigen rekening.

Ligt of lag je kindje op een couveuseafdeling in Oost-Nederland? Dan ben je iedere derde dinsdag van de oneven maanden van harte welkom in het Neo-Café. Aanmelden hoeft niet, maar vinden we wel leuk!

Kijk op onze Facebook om te zien wanneer het volgende Neo-Café is.

Vragen? Neem contact op met regiocoördinator Dorette via regiooost@couveuseouders.nl.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0