Introductiebijeenkomst nieuwe vrijwilligers 2019

Avatar

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor onze vereniging. Daarom organiseren we o.a. speciale activiteiten voor hen. Als je je aanmeldt bij ons, dan word je uitgenodigd voor de introductiebijeenkomst. Onlangs was er weer zo’n bijeenkomst. Een van onze nieuwe vrijwilligers, Vera, vertelt hoe deze dag is verlopen.

“Ik ben Vera van Loenen en ben sinds afgelopen november vrijwilliger bij de VOC. Mijn dochter is 9 februari 2018 geboren met een termijn van 24.3 na een spoedkeizersnede door een placenta loslating.

Na een oproepje vorig jaar via Facebook van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen, waar ze ouders zochten voor hun symposium, heb ik mij aangemeld. Al gauw kwam ik in contact met de vrijwilligerscoördinator Carolien en na een fijn telefoongesprek ben ik in de werkgroep Wereld Prematuren Dag (WPD) gestart.

Eind maart was de informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in Utrecht; bewust op een centrale plek omdat de vrijwilligers uit diverse plekken in het land komen. Het WKZ was zo gastvrij om een van hun vergaderzaaltjes hiervoor gratis ter beschikking te stellen. Dit was de eerste bijeenkomst sinds lange tijd. Gelukkig wordt dit weer opgepakt, omdat de vacature van vrijwilligerscoördinator is ingevuld. Nieuwe mensen brengen frisse en nieuwe ideeën met zich mee, dit zorgt ook voor dat de VOC nog meer bekendheid krijgt met het oa het 40-jarig bestaan wat ze dit jaar vieren. En meer bekendheid is hopelijk meer vrijwilligers, meer activiteiten voor couveuseouders etc.

Carolien is een fijne vrijwilligerscoördinator waar geen vraag te veel is. Na een voorstelronde van alle nieuwe mensen, is het bijzonder om te horen wat een ander de VOC in drijft. Ook een ex-couveuse kind was aanwezig, inmiddels 22 jaar!! Deze bijeenkomsten zijn zeer waardevol voor ons allen, zo leren wij de VOC kennen, maar zo leren wij de VOC ook iets nieuws. Het was zeer fijn om in contact te komen met andere vrijwilligers. Er is behoefte aan dit soort contact, bleek tijdens de evaluatie. Tussendoor hadden wij een goed geregelde lunch en zo konden wij nog meer met elkaar in gesprek.

Mijn passie ligt in de gastlessen die ik graag zou willen geven aan zorgverleners en/of ouders. En heb enorm veel zin om zoveel mogelijk gebouwen paars te laten kleuren in Nederland voor WPD!

Deze introductiebijeenkomsten zullen nu standaard minimaal 2x per jaar gegeven worden voor nieuwe (potentiële) vrijwilligers, de nieuwe frisse wind door de VOC! Wij kunnen zoveel betekenen voor elkaar, maar vooral voor de couveuseouders en de couveusekindjes! Deze dag eindigt met een zeer voldaan gevoel met veel inspiratie en veel nieuwe ideeën.”

Wil je je ook inzetten voor ouders waarvan hun kind direct na de geboorte is opgenomen in het ziekenhuis: vul dan het formulier in op http://www.couveuseouders.nl/vrijwilliger-worden of neem contact op met Carolien als je eerst nog vragen hebt via vrijwilligers@couveusouders.nl

 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0