Januari 2018: de 14e ouder organisatie meeting EFCNI

Couveuseouders (VOC)

Zoals ieder jaar organiseert de EFCNI in januari een meeting met ouderorganisaties, ook wel Parents Organisation Meeting of POM genoemd. Dit jaar waren er ongeveer 80 deelnemers aanwezig uit Europa, Africa, Canada en Noord Amerika. In het totaal waren meer 30 landen vertegenwoordigt tijdens deze meeting om hun kennis en ervaring te delen en elkaar te motiveren op het gebied van gezondheidszaken met betrekking tot vroeggeboorte.

Deze 14e bijeenkomst stond ook in het teken van het 10-jarig bestaan van de EFCNI. In 2008 werd de eerste meeting gehouden in Rome met slechts een handjevol organisaties, tegenwoordig moeten we een balzaal afhuren om alle deelnemers te accommoderen, aldus Silke Madler als ze tijdens de meeting terugblikt op het begin. Samen is het mogelijk verandering te creëren en de start van de te vroeg geboren kinderen te verbeteren.

Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse presentaties gegeven door diverse onderzoekers en werden er presentaties gegeven over Europese projecten (SHIPS en RECAM preterm). Voor de ouderorganisaties zijn ook workshops georganiseerd over hoe te werken met vrijwilligers.

foto EFCNI World Cafe method

De VOC is vanaf het begin betrokken geweest bij de EFCNI en speelt hier een actieve rol in. Vanaf 2008 heeft Gert Jan van Steenbrugge de VOC en daarmee Nederland vertegenwoordigt tijdens deze meetings. Dit jaar is Marian Jongmans mee geweest naar de bijeenkomst en zij zal het stokje gaan overnemen van Gert Jan.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0