Opening Kleine Heldenhuis

Couveuseouders (VOC)

Afgelopen zondag werd in Rotterdam het Kleine Heldenhuis officieel geopend door Antoinette Laan, tweede kamerlid.

Het kleine heldenhuis is het eerste huiskamerconcept voor de nazorg van te vroeg geboren kinderen. Dit is het eerste zorgconcept waarbij de poliklinisch medische zorg gecombineerd wordt met psychosociale zorg. In het Kleine Heldenhuis kom je niet alleen op controle bij de neonatoloog, maar zijn ook andere disciplines aanwezig zoals een gezinscoach, psycholoog, fysiotherapie etc.

Het initiatief van dit unieke zorgconcept komt van Angelique Haringsma, neonatoloog en Hiltje Heijman, gezinscoach.

Na een bewogen periode in het ziekenhuis kunnen de ouders in deze niet klinische omgeving de nazorg ontvangen voor hun kind, begeleiding krijgen bij hun persoonlijke (thuis) situatie en contact hebben met andere ouders die hetzelfde traject doorlopen hebben.

De VOC is trots deel uit te maken van de adviesraad en zal de komende maanden de handen ineen slaan met het Kleine Heldenhuis om het lotgenotencontact binnen de regio Rotterdam nieuwe vormen te geven.

Meer informatie over het kleine heldenhuis: www.hetkleineheldenhuis.nl

 

 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0