De keuzehulp ontwikkeld door het UMC Utrecht en Radboudumc.

Avatar

Het UMC Utrecht en het Radboudumc hebben samen een keuzehulp ontwikkeld om ouders juist in deze situatie, als hun kind tussen de 24 en 25 weken geboren dreigt te worden, extra te ondersteunen. Deze periode laat bij ouders zorgen achter van angst, onzekerheid en vragen. Vragen over wat de overlevingskansen van hun (on)geboren kind, wat zijn de behandelmogelijkheden en risico’s op blijvende schade.

Het UMC Utrecht en het Radboudumc hebben een online keuzehulp ontwikkeld. Deze is ontwikkeld om zorgverleners en ouders te ondersteunen bij deze keuze. Ook onze vereniging (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen) draagt bij aan deze ondersteuning.

“Deze tool helpt om de afwegingen te maken of ieder geval bespreekbaar te maken. De VOC steunt dit volledig.”, aldus kinderarts-neonatoloog en bestuurslid van de VOC Marijn Vermeulen.

https://keuzehulpvroeggeboorte.nl/

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0