Jouw verhaal in Kleine Maatjes van april 2017?

Couveuseouders (VOC)

Oproep voor Kleine Maatjes

In het aprilnummer van de Kleine Maatjes is het thema: het eerste jaar van je couveusekind(eren). Het is vaak een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd: hoogtepunten, dieptepunten, ups en downs en de nodige mijlpalen. De eerste verjaardag van je kind is een moment om stil te staan bij wat jullie allemaal is overkomen. Wat ging er mis, maar ook: wat waren de geluksmomenten die je toch ook hebt mogen ervaren. Graag willen we van jullie weten hoe je na een jaar terugkijkt op dat eerste jaar. Schrijf maar op wat je kwijt wilt. Wie weet helpt het jou bij de verwerking en help je er andere couveuseouders mee.

Oproep voor Maatje Groter

In het aprilnummer willen we aandacht besteden aan couveusekinderen en ADHD. Uit onderzoek is gebleken dat te vroeg geboren kinderen een grotere kans hebben op ADHD (of een variant daarop) dan op tijd geboren kinderen. Heeft jouw opgroeiende couveusekind ADHD, eventueel gecombineerd met een andere stoornis? Hoe kwam je erachter, hoe oud was je kind, hoe uit zich dat, hoe ga je ermee om, slikt hij medicijnen en hebben jullie daar baat bij? Heeft je kind therapieën of cursussen gevolgd, of heb je een oudercursus gedaan? Kortom, alles wat je kwijt wilt over je moeilijke, maar vooral lieve ADHD’er mag je in je verhaal zetten. Je verhaal is vast een steun voor andere couveuseouders: ze vinden er herkenning in of pikken er handige tips en adviezen uit.

Je kunt je verhaal doormailen naar hoofdredacteur Barbera Veul via kleinemaatjes@couveuseouders.nl. Maar let op: mail graag vóórdat je aan de slag gaat al naar ditzelfde mailadres om te horen of er nog genoeg plaats is (anders schrijf je wellicht voor niets). Het maximale aantal woorden is 1250 en graag ontvangen we er ook drie of vier foto’s bij. De deadline is 6 februari a.s. We hopen op veel verhalen!

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0