Jouw verhaal in Kleine Maatjes van juli 2017?

Couveuseouders (VOC)

De nieuwe Kleine Maatjes is uit!

Dit keer met veel verhalen en artikelen over ‘Het eerste jaar van je couveusekind’: vaak een stressvol jaar, maar ook met mooie hoogtepunten en mijlpalen. Heel herkenbaar! Wil je hem ook lezen, maar ben je geen lid van de VOC? Geef je dan nu op via www.couveuseouders.nl

Oproep voor het julinummer van Kleine Maatjes: ToP-therapie

ToP-therapeuten, veel ‘nieuwe’ couveuseouders kennen deze kinderfysiotherapeuten wel, omdat zij in het eerste jaar thuis door hen worden ondersteund in de verzorging van hun premature baby. Omdat ToP-therapeuten veel voor ouders kunnen betekenen, is er in het julinummer volop aandacht voor hen. Graag willen we eigen verhalen ontvangen over deze speciaal opgeleide therapeuten. Wat heb jij van hen geleerd? Heb je anders leren kijken naar je kind? Heb je het gevoel dat je je kind beter begrijpt en beter kan ondersteunen? En heb jij misschien nog tips voor de ToP-therapeut?

Oproep voor Maatje Groter van juli: Extra ondersteuning in de schoolontwikkeling

In de volgende editie van ‘Maatje Groter’ gaan we het hebben over de extra ondersteuning die je opgroeiende couveusekind nodig kan hebben in zijn schoolontwikkeling. Meer dan de helft van de couveusekinderen blijkt een vorm van leerondersteuning nodig te hebben. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen, zowel in het reguliere als in het speciaal onderwijs.

Wat heb jijzelf als ouder ondernomen om je kind verder te helpen? Welke rol spelen leerkrachten, onderwijsassistenten, begeleiders etc. bij het zoeken/geven van de extra ondersteuning? Geeft de school de extra ondersteuning zelf of moeten jullie daarvoor ergens anders naartoe? Hoe is de rol van de school of andere instanties: denken zij mee of waren zij afwachtend of afkeurend? Heb jij tips en adviezen voor andere ouders?

Kortom; wij willen jouw ervaringsverhaal, je kunt er vast andere ouders mee helpen!

Mail graag naar Barbera Veul, de hoofdredacteur, via kleinemaatjes@couveuseouders.nl om te horen of er genoeg ruimte is voor jouw verhaal en ga daarna aan de slag met schrijven. Het max. aantal woorden is 1250 en graag ontvangen we er 3 of 4 foto’s bij. De deadline is 6 mei a.s. We hopen op veel verhalen!

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0