Catharina ziekenhuis ontvangt keurmerk.

Avatar

Op 2 november ontving het Catharina ziekenhuis Eindhoven, uit handen van Martin de Kleine, bestuurslid VOC, de Kangoeroe voor de afdeling Neonatologie.

Het Keurmerk is behaald per 1 mei 2018. De uitreiking was uitgesteld omdat op 2 november de feestelijke opening was van de verbouwde afdelingen. Vanaf nu kunnen ouders gebruik maken van gezinskamers wanneer zij een kindje krijgen, en eventueel langer wanneer moeder en/of kind nog langer zorg nodig hebben.

Het visitatieteam beoordeelde de begeleiding en zorg rondom voeding: ‘de lactatiekunde en gebruik voedingsplan’ als best practice.

“Een logopedist is standaard in consult bij baby’s geboren vóór 36 weken zwangerschap. Zij is betrokken op de afdeling bij begeleiding van verpleegkundigen in het voedingsbeleid van de baby’s en begeleid ouders in relatie tot het individueel voedingsplan van hun baby. Ouders geven aan daar veel ondersteuning aan te hebben.”

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0