De tweede neokeurmerk en vier bronzen smileys voor het Ikazia Ziekenhuis.

Avatar

Op donderdag 9 mei reikte de VOC twee keurmerken maar ook vier bronzen smiley uit aan het Ikazia Ziekenhuis.

De neokeurmerk voor de neonatologie en kraamafdeling en vier de bronzen smileys die tegelijkertijd aan Eva Schmidt-Cnossen van de Stichting Kind en Ziekenhuis 4 bronzen smileys uitreikte, respectievelijk aan kwaliteitskeurmerk voor de kinderafdeling, kinderdagbehandeling, polikliniek kindergeneeskunde en kraamafdeling.

“Het keurmerk is een beloning voor het harde werken van alle zorgverleners in ons Moeder en Kind Centrum, daar zijn wij als organisatie bijzonder trots op”, aldus dhr. Karl Foets directeur patiëntenzorg.

De vier bronzen smileys bevestigen dat het Moeder en Kind Centrum (MKC) van Ikazia zowel uitstekende kindgerichte als gezinsgerichte zorg biedt. Hun geldigheid verliep in maart 2018, deze smiley hadden ze in 2015 behaald voor de kraam/verlosafdeling, kinderdagbehandeling en de kinderverpleegafdeling. Aangezien deze verlopen waren vroegen ze een (her)certificatie aan maar deze keer niet voor drie maar voor vier afdelingen.

Naast de smileys mocht het Ikazia Ziekenhuis ook het Neokeurmerk in ontvangst nemen en dat voor de tweede keer zelfs. De kangoeroe staat symbool voor het keurmerk dat uitgereikt wordt door de Vereniging voor Ouders van Couveuse kinderen (VOC). Het keurmerk is een beloning voor het harde werken van alle zorgverleners in het ziekenhuis. Hun MKC voldoen aan de punten die ze moeten beschikken willen ze zowel het neokeurmerk en de smileys beide mogen ontvangen.

“De kangoeroe bevestigt de uitstekende zorg die we leveren op onze couveuseafdeling. Maar het gaat verder dan dat”, legt Sietske uit. “Deze zorg passen we ook toe op de kraamafdeling. Als moeder daar ligt opgenomen, kan zij zo toch betrokken blijven bij de zorg voor haar kindje.” aldus Sietske van der Ent, Teamleider Moeder en Kind Centrum en Ella Wever.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0