Expertmeeting bijeenkomst From Dusk to Dawn

Couveuseouders (VOC)

 

Een productieve expertmeeting

Op 4 april kwamen 65 kinderverpleegkundigen, kinderneonatologieverpleegkundigen, pedagogisch medewerker en leidinggevenden samen voor de expertmeeting in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 18 ziekenhuizen waren vertegenwoordigd en brachten expertise naar de tafels.

De expertmeeting in het JBZ stond in het teken van Kangoeroezorg en hoe ‘het tot stand komen van hechting tussen moeder met een kind in de couveuse’ in 5 minuten geobserveerd en gemeten kan worden. Sprekers Deedee Kommers en Sole Santoz deelden hun expertise vanuit wetenschappelijk onderzoek. Aan het einde van de avond stonden nog 2 knelpunten overeind:

  1. kangoeroezorg en koeling van de baby en
  2. instabiele baby met arterielijn.

Meer inzichten zullen nog worden verzameld.

De Healthy Newborn Network heeft al in 2013 een implementatie gids ontwikkeld: “Kangaroo Mother Care, in het belang van de meerwaarde van Kangoeroezorg voor te vroeg en klein geboren baby’s wereldwijd”. De komende tijd zal vanuit de resultaten uit de expertmeeting en inzichten uit wetenschap en praktijk, toegewerkt worden naar een zogenaamde ‘implementatiekaart’ Kangoeroe zorg waarin adviezen opgenomen zijn.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0