Het tweede COMBI-Neokeurmerk voor het CWZ.

Avatar

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is een ziekenhuis wat tot de Eredivisie van ziekenhuizen behoort. Het ziekenhuis is in het bezit van het COMBI-Neokeurmerk (Combi Kangoeroe) op de afdeling neonatologie. Op 7 mei was op feestelijke wijze de uitreiking van het COMBI-Neokeurmerk en deze keer een speciaal gecombineerd keurmerk, want ook de afdeling verloskunde werd gevisiteerd. Dit keurmerk laat zien dat het ziekenhuis ouders en kinderen goed begrijpen, zeker in deze tijd wanneer hun de steun hard nodig hebben.

“De afdeling neonatologie was een van de allereersten die serieus werk maakte van neonatologiesuites en het CWZ is nu als een van de eersten bezig met de integratie van twee afdelingen. Vanzelfsprekend komen daarbij een aantal nieuwe aandachtspunten aan het licht, maar de afdeling laten zich daar niet door ontmoedigen. Dat verdient lof!”

Er zijn zoveel redenen op te noemen waarom een pasgeborene wordt opgenomen in een ziekenhuis. Soms verblijft een kind bij zijn zieke moeder maar soms is soms is de baby zelf ziek. Tijdens een opname van de baby komen de een medische wereld terecht, met onzekere momenten en lastige situaties en vragen. Wat is in zo’n situatie het beste om te doen voor ouder en kind? Het ziekenhuis probeert zo goed mogelijk zijn best te doen voor zowel het kind als de ouders.

“Ouders zijn ongekend positief zijn over de werkwijze, sfeer en aandacht die er is voor hun kind en voor henzelf zowel in de klinische als in de follow-up fase. “

Maar wanneer krijg je nou eigenlijk een (COMBI-)Neokeurmerk?
De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) heeft beschreven waar de zorg in het ziekenhuis volgens hen aan moet voldoen. Als ziekenhuizen goed scoren, krijgen ze het Neokeurmerk en zijn ouders verzekerd dat zij en hun kind de best mogelijke zorg krijgen.

Kijk op www.neokeurmerk.nl voor meer informatie

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0