IJsselland Ziekenhuis ontvangt het 13e Neokeurmerk

Couveuseouders (VOC)

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel bewijst het: uitstekende familiegerichte en ontwikkelingsgerichte zorg leveren in een ziekenhuis met een traditionele bouw!

De afdeling neonatologie beschikt over weinig ruimte, maar de zorgverleners stellen alles in het werk dat ouders op alle manieren bij de zorg voor hun te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen betrokken kunnen zijn.

Dat constateerden de visitatiecommissie van de VOC toen zij begin dit jaar het IJsselland ziekenhuis bezochten in het kader van het neokeurmerkprogramma. De commissie maakte kennis met zeer betrokken en idealistische zorgverleners.

Dorette Jansen, Projectmanager Neokeurmerk binnen de VOC legt uit ”Het team heeft de afgelopen twee jaar veel moois tot stand gebracht voor pasgeborenen en hun ouders.”

Zo werden bijvoorbeeld fondsen geworven om alle zorgverleners van kraam en neonatologie te kunnen scholen in ontwikkelingsgerichte zorg;.

Verder zijn ouders sinds dit jaar welkom om deel te nemen aan de visite. Het ziekenhuis is hier gewoon aan begonnen en de VOC ziet dat het werkt. ‘Ouders krijgen hierdoor veel informatie en kunnen weloverwogen meebeslissen over de behandeling van hun kind’, vindt kinderarts Ruben Boogaard. Samen met ouders wordt gekeken welke zorg het meest aansluit bij de behoefte van patiëntjes en hun gezin, aldus het nieuwsbericht van het ziekenhuis.

Voor en door ouders werd daarnaast een e-learning/app ontwikkeld. Deze geeft informatie om in de thuissituatie sondevoeding te kunnen geven en ook het contact tussen ouders kreeg een nieuwe vorm: Voor ouders die dat prettig vinden zijn twee ervaringsdeskundige vrijwilligers beschikbaar om hen in het ziekenhuis te bezoeken.

“Het ziekenhuis is volgens Dorette Jansen een prachtig voorbeeld voor andere ziekenhuizen:  Het laat zien hoe met beperkte middelen maar met een vaste overtuiging en vanuit de familiegerichte visie geweldige resultaten geboekt kunnen worden”.

Op 9 mei vierde het ziekenhuis het behalen van het Neokeurmerk en tegelijkertijd de nieuwe naam van het geboortecentrum.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht van het IJssellandziekenhuis.

Nieuwsgierig welke ziekenhuizen volgens ouders nog meer voldoen aan onze kwaliteitscriteria? Het lijstje vind je hier. Heeft ook jouw ziekenhuis het keurmerk verdiend?

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0