Ikazia Ziekenhuis ontvangt Neokeurmerk

Couveuseouders (VOC)

In het het Ikazia Ziekenhuis is de zorg voor pasgeborenen familie- en ontwikkelingericht. Tot die conclusie kwam de VOC na onderzoek van het Moeder en Kindcentrum van het Rotterdamse ziekenhuis.

Daarom reikte Gert Jan van Steenbrugge, VOC-directeur, er op 15 juli 2014 het Neokeurmerk voor kraamafdelingen uit.

Sinds de zelfevaluatie vorig jaar, waarbij zorgverleners de zorg voor kraamvrouwen en pasgeborenen en hun familie bekeken door de ogen van ouders, is de zorg voor het kind en de familie verder geïntegreerd. Moeder en kind kunnen bijvoorbeeld door de verbeterde aanpak na een keizersnede op de operatiekamers sneller en beter een band opbouwen.

Verder bestaat sinds enige tijd de mogelijkheid dat kinderen met sondevoeding naar huis gaan. Een andere verbetering is de aandacht voor de wens van ouders om hun meerling te laten co-bedden.

De medewerkers van het Ikazia Ziekenhuis kunnen zich ook verheugen in positieve feedback van ouders die het centrum een warm bad noemden en spraken over ‘een heel prettige sfeer’. Ouders voelen zich betrokken bij de zorg en kunnen hun ouderrol vervullen.

De VOC is verder erg blij met het feit dat kinderen in het Ikazia Ziekenhuis steeds meer individuele ontwikkelingsgerichte zorg ontvangen.

Voor de uitreiking werden -in de sfeer van het Neokeurmerkprogramma- naast de medewerkers ook ouders uitgenodigd.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0