Neokeurmerk uitgereikt aan MST

Couveuseouders (VOC)

Doel van het kwaliteitskeurmerk is de zorg op de afdeling af te stemmen op wat ouders willen voor hun kindje. De medewerkers van de kraam- en neonatologieafdeling en de ouders werken nadrukkelijk samen binnen het Neokeurmerkprogramma.

Het Neokeurmerkprogramma maakt inzichtelijk wat er in ziekenhuizen goed gaat en waar wat ouders betreft nog verbeterpunten liggen. Dat doen we door de wensen van ouders te verwoorden. Voor ouders is het vaak lastiger om tijdens of na een opname aan te geven wat zij graag anders zouden zien.

Gezins- en ontwikkelingsgerichte zorg

In het Vrouw Kind Centrum (VKC) doen we dit door gezins- en ontwikkelingsgerichte zorg. Dit is zorg waar we het afgelopen jaar veel op ingezet hebben. Het is zorg waardoor het kindje zich goed kan ontwikkelen, goed kan groeien en geen stress voelt van licht en geluid. Zo gebruiken we onder andere hemeltjes boven de bedjes, covers over de couveuses, leggen wij te vroeg geboren kindjes in een nestje dat voelt als de geborgenheid in de baarmoeder en buidelen kindjes zoveel mogelijk bij papa of mama. Natuurlijk mogen broers en zussen ook een handje helpen.

In het VKC worden deze nieuwe inzichten altijd in overleg met ouders ingezet. Het kind is leidend in het hele traject en samen met ouders wordt gekeken welke producten en manier van zorg het best past bij de situatie. Ouders kennen hun kind immmers het beste. Groot compliment was er ook voor het babyboek, het boek waar we met ouders afspraken over de zorg en de ontwikkelingen van het kindje in zetten.

Het keurmerk is een mijlpaal, maar zeker geen eindpunt. Wij blijven ons ontwikkelen voor goede zorg voor kind en ouders.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0