Neokeurmerk voor kinderafdeling van Beatrixziekenhuis

Couveuseouders (VOC)

Thea van der Steen, zorgcoördinator kind- en jeugdafdeling van het Beatriziekenhuis (derde van links), ontvangt het Neokeurmerk uit handen van Eva Schmidt-Cnossen, Tjarda Den Dunnen en Dorette Jansen-Carton (v.l.n.r.) van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.

Neokeurmerk voor kinderafdeling van Beatrixziekenhuis

De kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft het Neokeurmerk toegekend gekregen van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen. De goede zorg voor te vroeg, te klein en ziek geboren kinderen in het ziekenhuis sluit hiermee aan bij wat ouders belangrijk vinden. Het Beatrixziekenhuis is het tiende ziekenhuis in Nederland dat het keurmerk heeft ontvangen voor de afdeling neonatologie.

Kwaliteit

Het Neokeurmerk staat voor de kwaliteit van de zorg voor couveuse- en wiegenkinderen op de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis. ‘Om dit keurmerk te behalen wordt vooral gekeken naar hoe ouders de zorg voor hun kinderen ervaren’, zegt Thea van der Steen, zorgcoördinator kind- en jeugdafdeling in het Beatrixziekenhuis. ‘Vooral wanneer kinderen vroeg geboren worden, is de begeleiding in de ontwikkeling erg belangrijk. Het is voor ouders belangrijk dat de kwaliteit van zorg voorop staat.’

Familiegerichte zorg

‘De zorg voor couveuse- en wiegenkinderen in het Beatrixziekenhuis kenmerkt zich doordat deze familiegericht is’, vervolgt Thea. ‘De ouders worden nauw betrokken bij de behandeling en zorg van hun kind. Ook is er aandacht voor de eventuele behoefte die de ouders hebben aan psychosociale zorg. Het keurmerk bevestigt dat de kwaliteit van onze zorg aansluit bij de wensen en behoeften van de ouders. En voor ons is de beoordeling van de kwaliteitscriteria een goed uitgangspunt om onze zorg continu te blijven verbeteren.’

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0