Neokeurmerk voor TweeSteden Ziekenhuis

Couveuseouders (VOC)

Op de bijeenkomst ter ere van het 35 jarig jubileum van de VOC was het dubbel feest voor het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Het moederkindcentrum van dat ziekenhuis ontving vandaag namelijk als een van de eerste ziekenhuizen het Neokeurmerk voor zowel de Neonatologische- als de Kraamzorg.

Moeder en kind bij elkaar

In het moederkindcentrum van het TweeSteden is de familiegerichte visie ver uitgewerkt.

“Moeder en kind bij elkaar” is het uitgangspunt. Moeder en kind blijven bijvoorbeeld na de geboorte zo lang mogelijk bij elkaar. Als een kind onderzoek of ondersteuning nodig heeft, gebeurt dat in het zicht van de moeder.

En als een moeder met een keizersnede bevalt en verwacht wordt dat het kind niet bij de ouders kan blijven, worden de eerste momenten na de geboorte met de ouders op film vastgelegd.

De familiegerichte zorg komt helemaal tot zijn recht in de zorgomgeving die geheel bestaat uit familiekamers waar de kraamvrouw, haar opgenomen kind en gezinsleden samen zorg ontvangen. Ouders zijn daar blij mee. Verder prijzen zij de rust die heerst op de afdeling en voelen zij zich er welkom.

Het TweeSteden ziekenhuis heeft volgens de VOC het Neokeurmerk dubbel en dwars verdiend!

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0