Neokeurmerk voor VieCuri MC Venlo

Couveuseouders (VOC)

Na een zelfevaluatie, een periode van verbeteren en een onderzoek van de VOC visitatiecommissie, mag het VieCuri MC van zichzelf zeggen dat zij ouders begeleidt op een manier die aansluit bij de wensen van ouders.

De zorg in het VieCuri MC is volgens het visitatierapport gericht op het gezin en de ontwikkeling van het kind. De neonatoloog dhr. J. van hoorn, is bijzonder betrokken bij de manier waarop de zorg wordt gegeven. In de zorgvisie van het VieCuri MC is samenwerking tussen ouders en verpleegkundigen belangrijk en worden ouders begeleid om hun ouderrol zo goed mogelijk te kunnen vervullen.

Nazorg

Ook de nazorg voor de kinderen en hun ouders is door de afdeling in samenwerking met de Jeugd Gezondheids Zorg bijzonder goed vormgegeven. De afdeling ontvangt daarom onze Kangoeroe, het symbool van de band tussen ouders en hun te vroeg, te klein of ziek geboren kinderen.

Daarmee is het VieCuri MC het negende ziekenhuis van de inmiddels 22 deelnemende ziekenhuizen dat het Neokeurmerk behaalt. Meer informatie over het Neokeurmerk? Neem contact op met Dorette Jansen via kwaliteit@couveuseouders.nl.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0