Ziekenhuis Groep Twente 20e ziekenhuis met een Kangoeroe.

Avatar

Op 19 november werd de Kangoeroe uitgereikt tijdens een themabijeenkomst ‘Geboortezorg bijeen; samen naar de toekomst’. In het bijzijn van ruim 100 teamleden en belangstellenden overhandigde Martin de Kleine, bestuurslid VOC, het keurmerk aan Erna Nijkamp en Karin Veneklaas (leidinggevenden).

Naast de uitreiking van het keurmerk werd stilgestaan bij ‘Integrale geboortezorg’, ‘voorbereid de toekomst in’ en ‘leiderschap in een notendop’. Bij het laatste onderwerp werden professionals uitgenodigd om te kijken naar hun eigen rol en hoe zij de regie kunnen pakken om processen beter te laten verlopen.

Er wordt overlegd met ouders welke zorg zij zelf willen verlenen en waarin zij ondersteuning willen. “In het begin kom je in een achtbaan, maar je leert al snel de eerste stappen van gezinsgerichte zorg en buidelen.” – aldus een moeder. 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0