Ziekenhuis St Jansdal krijgt Neokeurmerk

Couveuseouders (VOC)

Van links naar rechts: Irma Plas, afdelingshoofd Kindergeneeskunde, Gert Jan van Steenbrugge, directeur VOC en Albert Arp, voorzitter Raad van Bestuur van het St Jansdal.

Ziekenhuis St Jansdal krijgt Neokeurmerk

Op de dag dat de baby’s van de NICU in het VUmc moesten worden geëvacueerd door een breuk in de waterleiding, bezocht de VOC Harderwijk voor de uitreiking van het Neokeurmerk aan Ziekenhuis St Jansdal. Dit ziekenhuis is – zo bleek tijdens de visitatie – voorbereid op een eventuele snelle evacuatie.

Maar dat is niet de reden dat onze directeur Gert Jan van Steenbrugge vandaag de Kangroeroe mocht overhandigen aan Irma Plas, afdelingshoofd Kindergeneeskunde, en Albert Arp, voorzitter Raad van Bestuur van het St Jansdal.

Het St Jansdal is het elfde ziekenhuis dat voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Neokeurmerkprogramma en daarmee laat zien dat het  zorg levert die past bij de wensen van ouders.

‘Warm en aandachtig. Zo waarderen ouders de zorg voor hun kinderen in het St Jansdal’, aldus Gert Jan van Steenbrugge. ‘De zorg op de couveuseafdeling is zeer familiegericht: ouders zijn van harte welkom om er hun ouderrol te vervullen, om hun kind te leren kennen en om het te ondersteunen bij onderzoek en behandeling. Het St Jansdal is een van de eerste ziekenhuizen waar de kinderarts iedere dinsdag visite loopt bij de kinderen, zodat ouders deel kunnen nemen aan het overleg.’

Albert Arp refereerde in zijn dankwoord aan de medewerkers aan de vroeggeboorte van zijn nu dertienjarige zoon. Hij zei blij te zijn dat de warmte die in de zorgvisie van het ziekenhuis benadrukt wordt, door ouders van couveusekinderen wordt herkend.

Ziekenhuis St Jansdal krijgt Neokeurmerk
Evacuatievesten St Jansdal

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0