VOC bij 5 Uur Live over onderzoek naar Pijn en Stress bij Vroeggeboren Kinderen

Couveuseouders (VOC)

Afgelopen woensdag werd er in het RTL programma 5 Uur Live aandacht besteed aan het onderzoek naar Pijn en Stress bij Vroeggeboren Kinderen, een gezamenlijk initiatief van het Sophia Kinderziekenhuis, het Emma Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Kinderarts-Neonatoloog Sinno Simons van het Sophia en bestuurslid van de VOC Ilona Jochems schoven aan bij Daphne Bunskoek en Maureen du Toit. Ook Minister van VWS en vicepremier Hugo de Jonge nam deel aan het gesprek.

Het onderzoek werd door Sinno uitgebreid toegelicht en de VOC werd als een van de belangrijke partners in dit onderzoek genoemd. De Vriendenloterij heeft het mooie bedrag van €385.000 beschikbaar gesteld om dit onderzoek uit te voeren.

Ilona vertelde vervolgens over de ervaringen die zij heeft met pijn en stress bij haar prematuur geboren tweeling in de periode na hun geboorte.

Uitzending gemist? Terugkijken kan via onderstaande link

https://www.koffietijd.nl/uitzending-5ul-140318

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0