Wat Ouders Willen: laat weten wat JIJ wil!

Avatar

Wat (toekomstige) Ouders Willen 2

Dit onderzoek gaat over de wensen en behoeften tijdens de zwangerschap, rondom geboorte en bij mogelijke ziekenhuisopname.

De vragenlijst is bedoeld voor ouders die een kind verwachten, een kind gekregen hebben en mensen die een zwangerschap overwegen. De vragen in de vragenlijst gaan over begeleiding en zorg tijdens de zwangerschap, bij opname in het ziekenhuis, de voorbereiding op ontslag en wanneer u weer thuis bent.

Sinds 2012 toetsen wij, de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen,  de verloskunde-, kraam- en neonatologieafdelingen op het voldoen aan de kwaliteitscriteria ‘Wat Ouders Willen’.

De informatie voor deze kwaliteitscriteria zijn voortgekomen uit het onderzoek uit 2009  ‘Wat Ouders Willen’.

2009?! ja dat is inderdaad al even geleden en daarom vinden wij dat die kwaliteitscriteria aan herziening toe zijn. Het is ontzettend belangrijk om nu aan (toekomstige) ouders voor te leggen wat jij belangrijk vindt.

Het duurt ongeveer 25 minuten om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst start als u op de onderstaande link klikt.

LINK naar de vragenlijst

De informatie wordt gebruikt om, naast wat bekend is uit onderzoek en praktijk, in het 2e kwartaal 2019 de vernieuwde criteria set in de praktijk te gaan gebruiken. Hierdoor is het mogelijk voor ziekenhuizen om de zorg en begeleiding meer  en nog beter aan te sluiten op de wensen van (toekomstige) ouders.

Deze vragenlijst is anoniem en bestaat uit:
Deel 1: vragen over uw persoonlijke omstandigheden zoals gezinssamenstelling en leeftijd die belangrijk zijn om overeenkomsten of verschillen tussen mensen te begrijpen.
Deel 2: 42 stellingen die ook in 2009 zijn onderzocht. U kunt per vraag aangeven hoe belangrijk de stelling voor u is. Dit doet u door de schuifknop te verschuiven naar de juiste waarde.Deel 3: 56 nieuwe stellingen waarbij wij u vragen om ook met behulp van de schuifknop aan te geven of u het eens of oneens bent met de stelling.

Aan het einde van de vragenlijst is er nog ruimte voor eventuele opmerkingen en wat u nog belangrijk vindt aan ons mee te geven.

Zou je de vragenlijst willen invullen, die informatie is zeer waardevol! Hartelijk dank alvast! De vragenlijst sluit op vrijdag 14 december.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0